APEM
Apem iku
kalebu panganan tradisional saka Jawa Tengah. Rasane sing legi nanging uga ana
kecut- kecute sitik sing gawe apem tambah enak. Ing jaman saiki kue-
kue tradisional wis langka amarga saiki wis akeh panganan saka negara liyane
sing nyebar ning beberapa wilayah. Kaya dene apem, saiki wis jarang banget .
biyasane apem iki didol ing pasar- pasar tradisional. Saliyane rasane sing legi
lan kecut, wujude apem uga empuk lan alus. Mula apem iki bisa
dipangan kanggo kabeh umur saka sing tuwa tekan wong enom.
Apem iki
digawe saka repung beras lan tape budhin utawa kang biyasane wong sebut kenyos.
Kagunane tape utawa kenyos iki supaya ana rasa kecute. Aja lali gula
jawa lan gula pasir supaya nambah rasalegi lan enak. Saliyane iku bahan –bahane
kang digunakake yaiku ragi, banyu krambil, lan santen. Bahan –bahan kabeh mau
diuleni kanthi rata lan mateng. Sawise kuwi dicetak lan khusus.
Sawise
mateng lan ngembang biyasane apem disajekake ora nggunakake godhong kaya dene
panganan liya- liyane. Nanging biyasane apem dibungkus nganggo plastik.
No comments:
Post a Comment